ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βιογραφικό

Το όραμα μας

Σπουδές

Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, είναι από τα μακροβιότερα στελέχη της αυτοδιοίκησης. Γεννήθηκε στην Λαχανιά της Ρόδου, με καταγωγή από τη Χάλκη. Σπούδασε επί τρία χρόνια στο γυμνάσιο Αρχαγγέλου της Ρόδου και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Βενετόκλειο και στη συνέχεια φοίτησε στην Τουριστική Σχολή. Γνωστός επιχειρηματίας, ασχολείται με τις Οικοδομικές-Εμπορικές Επιχειρήσεις μαζί με τον υιό του Βασίλη. Παντρεμένος με τη Θέκλα Αδαμάκη (το γένος Καραγιάννη από τη Σύμη,”Μαϊστρισού”) με την οποία απέκτησε τρείς υιούς, τον Βασίλη, τον Ιπποκράτη και το Ρένο.

Αρχή καριέρας

Υπηρέτησε το Δήμο Ρόδου επί 20 συναπτά έτη, με τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Βενετοκλή και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Γιώργο Γιαννόπουλο σε πολλές και καίριες θέσεις, όπως : Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης Ρόδου (Δ.Ο.Ν.Α.), όπου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο πέτυχε τη διοργάνωση πολλών και επιτυχημένων αθλητικών οργανώσεων, όπως, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Soccer, τη Λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ελλάδα 2004 καθώς και άλλες διοργανώσεις που συνέβαλαν στην ευρύτερη πρόωθηση της Ρόδου και της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέσεις που ανέλαβε

Διετέλεσε επίσης: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου (Δ.Ε.Υ.Α.Ρ), Πρόεδρος για την Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στη Ρόδο, Αντιδήμαρχος σε θέματα Αθλητισμού και Αθλητικών εγκαταστάσεων και τεχνικών υπηρεσιών. Πρόεδρος της Ομάδας Μπάσκετ με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, με τεράστια επιτυχία. στην Α1 κατηγορία και στα πανευρωπαικά πρωταθλήματα. Υπηρέτησε σε κύριες θέσεις τις ομάδες ΠΑΕ Ρόδος, Α.Σ. Ορφέα Ρόδου, Ομόνοιας Γενναδίου και μέλος στη διοίκηση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, βοηθώντας όλους τους αθλητικούς συλλόγους όλων των αθλημάτων. Εκλεγμένο μέλος στο Επιμελητήριο Δωδ/νήσου, γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα του ελεύθερου επαγγελματία και των εργαζομένων. Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, και με σύνθημα «Πολιτισμός παντού, από το μεγαλύτερο έως και το μικρότερο νησί και χωριό της Δωδεκανήσου», κατάφερε να αναδείξει σε τεράστιο βαθμό τις πολιτιστικές δράσεις τοπικών και παροικιακών συλλόγων, να ενώσει πολιτισμούς και κουλτούρες με πρωτόγνωρες συνδυαστικές εκδηλώσεις (Ρόδος, Κρήτη, Πόντος), (Ρόδος Πόντος, Αρμενία), (Ρόδος, Ρωσία) και να τονίσει την ύπαρξη ταλαντούχων εργαζομένων σε υπηρεσίες, όπως π.χ. ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ.

2023

Σήμερα

Σήμερα είναι: Αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων. Η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για την ανάπτυξη της οικονομίας, την επίλυση θεμάτων και προβλημάτων των διαφόρων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων. Διοικητικό μέλος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Διοικητικό μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων Δωδεκανήσου. Πρόεδρος στην επιτροπή για την πρόληψη της βίας και ασφάλειας στα γήπεδα.

Τα Δωδεκάνησα είναι πηγή πλούτου για την Ελλάδα.

" Όντας ένα από τα μακροβιότερα στελέχη στην αυτοδιοίκηση έχω υπηρετήσει και προσφέρει σε καίριους τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η υγεία, ενώ παράλληλα έχω αποκτήσει διοικητική τεχνογνωσία και εμπειρία που μου επιτρέπουν να δρώ με αποφασιστικότητα και θάρρος, με βασικό γνώμονα την προσφορά στους συμπολίτες μου και την γενικότερη ευημερία του Νοτίου Αιγαίου."
ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Μπροστά το Νότιο Αιγαίο

’Τα βήματα που έχουν γίνει μπροστά, αλλά και οι απαιτητικές προκλήσεις που διαφαίνονται και απαιτούν αποφασιστικές λύσεις και διαρκή εγρήγορση μου δίνουν κίνητρο να ζητήσω για ακόμη μία φορά την ψήφο σας, για να μπορέσω να μετουσιώσω την πολύχρονη εμπειρία μου από την αυτοδιοίκηση και περιφέρεια σε λύσεις και προτάσεις για το μέλλον των νησιών μας. Το μέλλον εκτός από αισιόδοξο προβλέπεται και απαιτητικό από πολλές απόψεις. Δεσμεύομαι ότι είμαι απόλυτα έτοιμος να αξιοποιήσω την εμπιστοσύνη σας και να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις το Νότιο Αιγαίο και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.’’
ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Κυρίαρχος στόχος μας να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές ώστε να αναβαθμίσουν τα νησιά μας. Τα Δωδεκάνησα ήταν ανέκαθεν κεντρικός αρωγός στα έσοδα της χώρας. Κυρίαρχος στόχος μας να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές ώστε να αναβαθμίσουν τα νησιά μας. Τα Δωδεκάνησα ήταν ανέκαθεν κεντρικός αρωγός στα έσοδα της χώρας.

Η Σύμη είναι ένα νησί με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Η τοπική επιχειρηματικότητα αυτού του νησιού σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του, έχουν πολλά να προσφέρουν στην ανάπτυξη του νότιου Αιγαίου, γι' αυτό η περιοχή το στηρίζει και θα συνεχίσει να το κάνει.

Το ιστορικό και όμορφο χάλκινο νησί ηγείται της πράσινης μετάβασης και μετατρέπεται σε μοντέλο βιώσιμης οικονομίας και ενεργειακής αυτονομίας. ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στον χαλκό και σε τόσο μεγάλες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην πρόοδο του νοτίου Αιγαίου. Η πράσινη μετάβαση και η γενικότερη χάραξη οικολογικών και βιώσιμων πολιτικών είναι η προτεραιότητά μας λαμβάνοντας υπόψη την ευημερία όλων των κατοίκων.

Ο Τήλος είναι ένα κόσμημα για το νότιο Αιγαίο και έχει πολλά να προσφέρει στη συνολική του ανάπτυξη. Η ιδιαίτερη τοπική παράδοση σε συνδυασμό με τη ζεστασιά των σπιτιών και το επιχειρηματικό τους πνεύμα δίνουν ώθηση για ανάπτυξη.το ιστορικό και όμορφο χάλκινο νησί ηγείται της πράσινης μετάβασης και μετατρέπεται σε μοντέλο βιώσιμης οικονομίας και ενεργειακής αυτονομίας. ήμασταν και θα είμαστε δίπλα στον χαλκό και σε τόσο μεγάλες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην πρόοδο του νοτίου Αιγαίου. Η πράσινη μετάβαση και η γενικότερη χάραξη οικολογικών και βιώσιμων πολιτικών είναι η προτεραιότητά μας λαμβάνοντας υπόψη την ευημερία όλων των κατοίκων.

Το εμβληματικό Καστελλόριζο με τη στρατηγική του θέση είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Η συνεχής ανάπτυξη του νησιού και η ευημερία των κατοίκων και ο άμεσος χειρισμός των λιμενικών θεμάτων είναι δέσμευση για εμάς. θα είμαστε πάντα κοντά στο Καστελλόριζο και τους κατοίκους του και τις ιδιαίτερες ανάγκες του, για να είναι όλα φωτεινά και να μας γεμίζουν περηφάνια.